tøybleier

Innlegg til tøybleier

kr89kr149

Produktnummer: I/A Kategori: Stikkord: , , , ,

Innlegg til tøybleier brukes til å styre absorbering. Hvor mye som er nødvendig, er ulikt fra barn til barn, og vi har flere typer, som varierer etter hvilke fibre og antall lag i innleggene. Du kan legge inn innlegget direkte i bleien, feste den med knapper (om dette er tilgjengelig) eller legge det i en lomme dedikert til innlegg i tøybleien.

Det er ikke alle tøybleier som krever innlegg, og dette varierer helt etter hvilken type tøybleie du bruker til barnet ditt. Spesielt Ai2, lommebleier og formsydde tøybleier, er noe du behøver innlegg til, men dette kan også gjelde for enkelte AiO tøybleier.

Tøybleieinnlegg

Innlegg er designet til å brukes sammen med tøybleier. De er som regel rektangulære og er laget av et absorberende materiale, som ligger i flere lag. Legges inn i tøybleien for å absorbere væske (tiss), og kan vaskes sammen med tøybleiene.

For de aller fleste, er det greiest med AiO-bleier hvor innlegget er sydd inn i selve bleien, men noen ganger kan det være greit med ekstra innlegg, spesielt om barnet tisser mye og ofte. Dette er noe du selv vet best, som kjenner til babyen.

Ulike materialer

Innlegg er mer enn ofte laget av bomull, bambus, hamp eller mikrofiber, og ofte en kombinasjon av disse eller andre materialer. Det er for å få de beste egenskapene, som du kan tilpasse etter behov. Hvilket materiale som passer best for babyen din, er noe du kan prøve deg fram til. Bambus og hamp er de mest brukte materialene, fordi dette er materialer som absorberer mye.

Egenskaper

Alle fibre har ulike egenskaper, Her har vi listet opp hvilke egenskaper de ulike har så det blir enklre å velge for deg:

Bambus er et populært valg til tøybleier. Det er et materiale som er mykt og suger til seg væske rask, og er komfortabelt mot babyens hud selv når det er vått. Bambus har mange gode egenskaper, som gjør dette materialet til et godt valg, fordi det er antibakterielt, superabsorberende og puster, noe som vil sørge for at soppdannelser minker og vil i tillegg motvirke eksem.

Bomull er et av de mest brukte materialene i tøybleieverden, i hvert fall tradisjonelt, men har då hard konkurranse fa andre typer klesfibre. Dette er også et naturlig materiale, som er billig, absorberer og tilgjengelig overalt. Ren bomull ser du oftest som brettebleier, som du også kan bruke som innlegg. Bomull har mange gode egenskaper, og vi har nevnt noen før: det puster, kjøler, absorberer mye (fordi fibrene er hule), er mykt og tåler høye temperaturer.

Hamp er en skikkelig arbeidshest innenfor tøybleieverden . Dette er et materiale som holder lenge og kan suge til seg store mengder væske. Med andre ord, er dette et førstevalg, om du vil ha superabsorberende innlegg. Du vil ikke finnee mage innlegg som er 100% ren hamp, og det er som regel blandet med bomull, noe som gjør disse innleggene mer komfortable og mykere. Hamp er et materiale som kan virke litt stivt til å begynne med, men som blir mykere for hver gang du vasker det – uten at det mister fibre. Du kan med fordel gi disse innleggene en omgang i tørketrommelen, for å mykne de opp. Hamp er en sikker vinner!

Polyester, som også går under navnet “polarfleece”, er et materiale med mange gode egenskaper. Det er først og fremst utrolig absorberende, tåler å vaskes gang på gang, får ikke rynker og er hurtigtørkende. Dette er et materiale som vil noe!

Mikrofiber absorberer også godt, men det er på grunn av at det er lett som en fjær, hurtigtørkende og kan , at dette materialet ofte brukes i kombinasjon med andre tøyfibre. Det er anbefalt å legge engangspapir mellom innlegg av mikrofiber og barnets hud, om dette ligger øverst, fordi mikrofiber har en tendens til å tørke ut huden og kan irritere sensitiv hud.

Vask av tøybleieinnlegg

Innleggene bør vaskes gjennom før de tas i bruk. Når de vaskes gjennom ,vil det aktivere fibrene så de når helt ut i full absorbering. Mikrofiber er litt spesielt akkurat her, fordi disse vil absorbere fullt fra start. Unngå skyllemidler, siden dette er med på å ødelegge egenskapene, noe som gjelder både innlegg og tøybleier generelt.

Tøybleieinnlegg vaskes ellers på fullt program. Vi anbefaler å vaske på 40 grader, fordi dette er mer miljøvennlig, men om du ønsker å vaske på høyere grader så tåler de dette fint. Heng gjerne innleggene ut i sola eller kjør de gjennom tørketrommel.

Tilleggsinformasjon

Velg fiber:

3 lag Hamp, 3 lag hamp med lilla sikksakksting, 3 lag Mikrofiber, 4 lag Bambus m/aktivt kull, 4 lag Bambus/bomull, 4 lag Bambusfrotte (nyfødt), 4 lag Polarfleece (polyester)

Have no product in the cart!
0