tøybleier

Velge materiale tøybleien er laget av

Vi har tidligere skrevet en artikkel om hvordan du kan spare penger med tøybleier. Trenger du andre sparetips vil vi anbefale deg å sjekke ut Pengebloggen.com hvor du får siste nytt innenfor sparetips.

I denne artikkelen derimot vil vi diskutere noe helt annet – nemlig materialvalg. Som nybegynner kan det være mange nye begreper og materialer å velge mellom .Her i tøybleier.no er vi helt hundre prosent sikre, på at tøybleier kommer til å bli et naturlig førstevalg, for småbarnsforeldre, og da er det også viktig kundene våre kan ta informerte valg.

Hvilket materiale bleiene er laget av, vil ha mye å si for absorpsjon, funksjon og ikke minst komfort, for den som faktisk skal benytte seg av bleiene – babyen din. Derfor, får du her en liten gjennomgang av hvilke materialer tøybleier kan være laget av (eller en sammensetning av disse) og hvilke egenskaper de enkelte materialer har.

Bambus – mest vanlig

Bambus er blitt et veldig vanlig materiale å lage tøybleier av.årsalkent til dette, er at bambus er robust, relativt billig å produsere og har gode egenskaper. Eksempelvis, suger bambus lett til seg væske, og fibrene kan holde på mye væske, det er også antiseptisk og forhindrer fremvekst av bakterier og ulike typer sopp. I tillegg er bambus mykt, noe som gjør dette til et unikt materiale, som fungerer optimalt sammen med mikrofiber, hamp og/eller bomull.

Mikrofiber – godt til så mye

Mikrofiber ser du helst som innlegg, sydd inn i bleien, og fungerer som et vannavstøtende materiale, som suger vekk væske fra det øverste laget. Du vil aldri se en ren microfiber-bleie, noe som skyldes det ikke er det mest komfortable mot huden, men det er heller ikke nødvendig, fordi her er det mange andre materialer, som gjør en bedre jobb.

Mikrofiber er også lett å vedlikeholde og tåler ufattelig mye.

Hamp – det beste materialet?

Hamp er det aller beste materialet, i form av sugeevne og komfort. Det er noe du raskt vil se, når du holder en bleie av hamp i hendene, o lages ofte sammen med bomull. Hamp er utrolig mykt mot huden, men har også mange andre egenskaper, som ligner bambus.

Videre, blir hamp bare mykere for hver gang bleien vaskes, noe som gjør dette materialet til et absolutt førstevalg. Du skal være forberedt på at hamp bleier koster litt ekstra – men det koster gjerne for kvalitet!

Materiale valget vil være noe du kan prøve deg fram til. Noen babyer har bruk for mer eller mindre absorbering, som kan gå på bekostning av volum osv.

Når du først skal ha tøybleier til babyen din, er det også viktig å huske materialene skal være komfortable å ha på og den skal utøve sin funksjon. Dette er ikke så viktig når babyen er helt liten, men blir viktigere etter hvert som den vokser. Du behøver i hvert fall ikke bekymre deg for baby-eksem og allergiske reaksjoner, fordi dette vil bli nesten helt eliminert, når du skifter ut engangsbleier med tøybleier – noe som er en god grunn til at foreldre stadig oftere velger vekk den tradisjonelle engangsbleien.

Have no product in the cart!
0