tøybleier

Slik sparer du penger med tøybleier

Når vi snakker tøybleier, er det ofte de miljømessige faktorene, som vinner mest spalteplass. Det mange ikke tenker over, er de økonomiske gevinstene. I denne artikkelen vil du få årest beste av økonominyheter, fordi vi skal se på hvorfor tøybleier er et økonomisk rimelig alternativ, i forhold til motparten (les:engangsbleier), og det kan være tusenvis av kroner å spare!

Økonomiske fordeler med tøybleier

Det er flere økonomiske fordeler med tøybleier. Først skal vi se på de faktiske tallene. Hver baby bruker 6.000 engangsbleier i snitt, noe som er et tall forskere har funnet fram til – dette er et enormt tall hvis vi tenker på hvor mye en engangsbleie faktisk koster. Vi tok utgangspunkt i en pakke bleier fra Rema. Det er 50 stk i pakken, som er en økonomipakke (du finner denne her), og prisen er 1.20 kroner per stykk. Vi har dermed ikke tatt høyde for, at mange småbarnsforeldre kjøper regelmessig og etter behov – noe som vil gjøre stykkprisen enda høyere.

Med dette som bakteppe kan vi regne på forskjellen. Nei, først må vi også forklare tilskudd til tøybleier, som er relevant for veldig mange, og som vil gjøre regnestykket enda klarere.

Tilskudd til tøybleier

Tilskudd til tøybleier er det mange som kan få her til lands. Dette er en sum penger, som du kan få fra avfallstasjonene eller direkte fra kommunen der du bor. Dette tilskuddet er der, for å få flere personer til å begynne med tøybleier. Hvor mye småbarnsforeldre kan få i tilskudd, er helt avhengig av hvor de bor, og hvor mye de kan få i den enkelte kommune.

Eksempel: Hvis du bor i Øvre Eiker kan du få 2000 kroner i tilskudd. Bor du derimot i Oslo Kommune kan du få 1000 kroner i tilskudd.

Se om du kan få tilskudd i din kommune:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts

Regnestykket

Ja, da har vi alt på plass. Vi tar så utgangspunkt i, at du skal ha nok tøybleier i hele bleieperioden. Dette er 6000 bleier. Kjøper du våre populære tøybleier av hamp, er vi nede 129,- per bleie, i skrivende stund. For å ha nok bleier må du sannsynligvis ha 20 bleier minimum, men vi kan si 30 bleier for å være på den høye siden. Her har vi ikke tatt med andre produkter – kun bleier. Dette gir en total utgift på 3870 kroner.

Hvis du da får tilskudd til tøybleier på, las oss si, 1500 kroner, er du nede i en total utgift på 2370 kroner! Det kan faktisk ikke bli så mye billigere enn det. Vi har heller ikke tatt med rabatter du får i butikken i dette regnestykket.

Så hva er forskjellen? Vel, vi vet en baby går gjennom 6000 engangsbleier, og de koster så 120 kroner per stykk, som det aller billigste vi fant i denne undersøkelsen, og da ender vi på hele 7000 kroner. Med andre ord kan du spare 4630 kroner på å gå over til tøybleier.

Vi har ikke tatt med andre utgifter, som vask av bleiene, engangspapir og annet, noe som selvføgelig har i en innvirkning på regnestykket. Virkeligheten for småbarnsforeldre, i en hektisk hverdag, er de tar med seg en pakke bleier på farten – hvor prisen er betydelig høyere enn ved makispakker, noe som heller ikke er faktorert inn.

Have no product in the cart!
0