tøybleier

Tøybleier for miljøbevisste foreldre

Hva er tøybleier egentlig? Det er i hvert fall ikke noen nyhet. Går vi bare et par generasjoner tilbake, og tar et skjermbilde, er faktisk tøybleier det som var helt vanlig den gangen. Engangsbleier kom nemlig ikke på markedet før en gang på åttitallet – tenk på det du!

Som med alt annet engangsbestikk, engangskrus, flasker og annen plastikk, er engangsbleier i akkurat samme gate.

Dette er i prinsippet helt unødvendig bruk av ressurser, fordi engangsbleier kan ikke gjenbrukes. Årsaken til at den ikke kan gjenbrukes er rett og slett fordi den er full av urin og etterlatenskaper. Det finnes ikke teknologi som kan isolere dette, og det vil også neppe komme med det første.

I dag er teknologien derimot kommet langt på andre måter, og dagens tøybleier er bedre enn engangsbleier på mange områder, noe som gjør den moderne tøybleien til et opplagt valg for miljøbevisste foreldre.

Spar planeten for plastikk – benytt tøybleier

Ja, det er sant tøybleier også benytter seg av såkalt PUL (Polyuretan Laminat) som er et oljeprodukt, på lik linje med annen plast, men forskjellen er tydelig og vesentlig. Tøybleier kan brukes hundrevis av ganger og gjerne i flere generasjoner.

Bleiene du kaster i søpla har en enorm påvirkning på avfallsstasjonene rundt omkring i landet. Bare tenk over det neste gang du kaster en pose med brukte engangsbleier – det gjør du hver eneste dag – hvor mange blir ikke det til slutt?

Vel, vi har svaret: hele 6000 engangsbleier bæsjer en baby gjennom (2500 bleier det første året), hele perioden det bruker bleier. Du kan si hva du vil om det, men alle kan være enige om,det er enormt mange bleier. Faktisk, vil dette si, at det totale antallet bleier brukt i Norge gjennom et helt år fylle 1.500 containere, som bare brennes. Norge er et lite land, så vi bidrar kanskje ikke mest,og på verdensplan er det elleville mengder vi snakker.

Er tøybleier et bedre valg?

Vi mener det. Tøybleier har økonomiske fordeler, som det første, hvor du som forelder kan spare tusenvis av kroner, på noe som bare gir miljøet fordeler og ikke minst barnet ditt. Tøybleier er beviselig bedre for helsen, nettopp fordi det ikke er plastikk og kjemikalier som ligger mot huden — men tøystoff, som vi alle går med hver dag, uten noen nevneverdige konsekvenser.

Forhåpentligvis vil flere få øynene opp for denne problematikken. Engangsbleier er skadelig for miljøet og helsa vår – direkte og indirekte. Det er noe fryktelig sløset med å få¨en bleie produsert i Kina, eller hvor det skal være, og så få den tilsendt tusenvis av kilometer, deretter distribuert rundt til butikker omkring i landet. Så blir den kjøpt til en forholdsvis høy pris og brukt en eneste gang før den kastes i søpla, brennes, og nok en gang vil den ha en innvirkning på miljøet (også da den ble produsert og fraktet).

Tøybleier er et fantastisk valg for planten, lommeboka og barnet. De som først starter med denne typen bleier snur seg ikke tilbake og blir heller talsmenn/-kvinner for denne litt glemte formen for bleier. Ta en kikk i butikken vår så vil du finne billige, solide tøybleier med masse kule mønstre å velge mellom. Den moderne tøybleien er en helt annen enn din bestemor eller oldemor brukte den gang da. Pengene man sparer på tøybleir kan man bruke på å investere i en trappegrind.

Have no product in the cart!
0