tøybleier

Velg miljøvennlig når du vasker

Tøybleier er ofte forbundet med merarbeid og som å gå tilbake til “femtitallet”, men virkeligheten er at tøybleier ikke er så mye verre enn å vaske tøy en gang eller to ekstra i uken. De fleste har rutinene på plass allerede,og det vil være opp til den enkelte hvordan dette best tilpasses.

Men i denne artikkelen skal vi ikke gå så mye inn på tøybleier, som jo er et opplagt miljøvennlig valg, men heller fokusere på hvordan du kan vaske hjemme miljøvennlig. Det mange ikke tenker over, er at de vaskeproduktene de benytter seg av   – ofte faglig – inneholder kjemikalier, som kan ha store innvirkning på mijjøøet, i form av forurensning osv.

Selv om vi har gode renseanlegg i Norge, er det ikke dermed sagt, at vaskemidler ikke har en miljøpåvirkning. Vi tenker selvfølgelig også på engangsprodukter, som engangskluter osv., selv om det er indikasjoner på at enkelte av disse produktene faktisk vil bli ulovlig i Eu og også Norge med tid og stunder.

Om du er usikker på hva som er miljøvennlig eller ikke, kan det være en ide å se etter ekstern hjelp. Det er nemlig ikke å kostbart å leie inn vaskehjelp (se vaskehjelp Oslo priser) og du kan gi disse instruksjoner om å benytte  miljøvennlige produkter, nettopp for at profesjonelle har en god vurdering av dette.

Svanemerket – en grei veiledning

Her i Tøybleier.no har  vi en aversjon mot svanemerket, av den grunn at engangsbleier er svanemerket, men også at dette ikker er en garanti da svanemerket er en betalt løsning. Vi vil ikke gå inn i denne diskusjonen nærmere, men det kan da umulig være bra for miljøet å sende en bleie flere tusen kilometer fra fabrikk til forbruker, for så å brukes en time og deretter sendt til å brennes på en avfallsstasjon.

på den andre siden, er det strenge kravet til å bli svanemerket, og dette er en egen uavhengig organisasjon som sørger for at forbrukeren i det minste kan vite farlige miljøstoffer ikke brukes. Vi kan stole på at vaskeprodukter med svanemerket er godt for  miljøet og helsen. Derfor, er det lurt å velge svanemerkede produkter. Det er helt valgfritt å bli svanemerket (og koster også penger) på selv om du finner et miljøvennlig produkt uten svanemerket, så er ikke dette ensbetydende med at den ikke er miljøvennlig.’

Renslighet – godt for helsen

Miljøvennlige vaskeprodukter er ofte også gode for helsen: Det er fordi disse ikke inneholder så mange (eller ingen) kjemikalier som er farlige for både deg, barnet og miljøet. Her tenker vi også på vaskemiddel du vasker tøybleier medd, som kan ha mye å si for allergiske reaksjoner osv. Inneluften er også sterkt preget av de kjemikaliene som ligger på overflater og blir virvlet opp i luften, går ned i lungene eller fester seg på huden.

Vi har sagt det før og sier det igjen:  miljøvennlige valg tar ikke bare vare på miljøet, men også deg selv, barnet ditt og alle rundt deg!

 

 

 

Have no product in the cart!
0