tøybleier

Når familien blir større

Å få et nytt familiemedlem er alltid en stor glede her i Norge, gutt eller jente, spiller ingen rolle. For de som blir foreldre for første gang er det ingen andre opplevelser eller følelser som er bedre enn dette. For kvinner som må føde og er klar over hvor mye smerte de må gjennom før barnet kommer ut, vil den gleden og følelsen de får overgå all verdens smerte.

Å bli nybakte foreldre er ikke veldig morsomt, men forferdelig tungt for mange. Livet man kjenner til blir ikke det samme som før. Regelmessig søvn, glem det! Stå opp flere ganger i løpet av natten – det må man regne med. Fritidsaktiviteter, sosial tid med venner, kvalitetstid med samboer eller kjæreste – alt dette vil bli redusert betraktelig. Hobbyer som for eksempel trading med krypto, spill og se TikTok videoer kan man bare glemme i mangel av tid foran skjermen eller mobil, hvertfall den første tiden. 

Å få en liten baby i hus er heller ikke billig. Det er kostbart å få et barn. Utstyr, klær og bleier må handles inn. Heldigvis er det ikke så mye kostnad for mat de første 5-6 månedene siden barnet får melk fra mor. Det som garantert vil gå mest at er uten tvil bleier. Babyer gjør ikke noe annet enn å spise, sove og bæsje!

Gjenbruk der det er mulig 

Klør er noe som stadig må skiftes ut i løpet av de første 3 årene til et barn. De vokser utrolig raskt ut av de klærne man hadde gjort klar før de ble født. Det kan av og til føles veldig bortkastet å bruke så mye penger på klær som kun skal brukes i 5-7 uker.

Er man villig til å ta i bruk litt brukte, men pene klær så er det garantert mange i familien eller omgangskrets som har hatt eller har barn som garantert har noe klær liggende. Siden barn vokser så fort rekker de selvsagt ikke å slite ut klærne før de må byttes ut. Så om man får tak i brukte klær, så kan man forvente seg at det er klær som kanskje har blitt brukt maks et par ganger, og som er hele og rene. 

Bleier

Alle kjenner til Pampers og Libero, og det er vel det vi går for når vi er på butikken og trenger bleier til barnet. Bleier er noe som det vil gå massevis av. De aller minste babyen kan gjøre fra seg både 4-5 ganger i løpet av dagen. Det betyr ca 20-30 bleier per uke. Foreldre velger automatisk engangsbleier som er lett tilgjengelig i butikker. Bleier er ikke noe som koster oss som foreldre mye per uke, men om man regner med hvor mange pakker det blir i løpet av de neste 3-4 årene, så er det snakk om en del tusen kroner. Noen barn slutter heldigvis med bleier ganske tidlig, men så har man barn som kanskje har behov for bleier helt opp til 4-5 års alderen. 

Før tiden med Pampers, Libero og alle de andre bleie merkene, brukte folk tøy som bleie for barnet. Tøybleier har blitt brukt så lenge tøy har vært til.

For det første er tøybleier mye mer miljøvennlig enn engangsbleien fra Pampers og Libero siden den kan gjenbrukes. Man sparer også mye penger ved å ikke kaste tøybleier. Disse kan vaskes og brukes om igjen gjentatte ganger. For ikke å snakke om prisen når man kjøper det. Det er ikke så stor forskjell i pris mellom engangsbleier og tøybleier. Tøybleien vil også være mye mer behagelig for barn og vil være med på å forebygge hudirritasjon, spesielt for de nyfødte, takket være at det er mye mindre kjemikalier.

Eneste ulempen som kommer med bruk av tøybleier er selvfølge at de må vaskes for hver gang etter at barnet har gjort fra seg, og vi er generelt ikke så glad i å vaske, selv våre egne klær. Vasking av tøy bleier er ikke så komplisert som man skal ha det til. Man trenger ikke å benytte seg av vaskemaskin for å kunne få disse vasket, det kan enkelt gjøres for hånd. Alt man trenger er litt varmt vann og en nøytral såpe., et par minutter og de er klare for gjenbruk så fort de har tørket.

Have no product in the cart!
0